Flanel dekbedovertrek

Heb je het snel koud in bed? Of wil je in de gewoon winter een dekbedovertrek dat net iets warmer aanvoelt? Kies dan voor een dekbedovertrek van flanel. Dit materiaal voelt zacht aan en houdt de warmte goed vast, waardoor je kunt genieten van een heerlijk warm bed. Op Bedovertrekken.be vergelijken we alle dekbedovertrekken van dit materiaal. Je vindt het aanbod van meerdere webwinkels, filter eenvoudig op maat, kleur én stijl.

flanel dekbedovertrek
  • Maat

  • Kleur

  • Stijl

  • Sortering

1436 producten gevonden

Wat is het wasvoorschrift van een flanel dekbedovertrek?

Een flanellen dekbedovertrek kan op maximaal 60 graden gewassen. Je kunt ook voor milieubewust kiezen door het op bijvoorbeeld 40 graden te wassen. Zeker op het moment dat je geen vlekken hebt in het dekbedovertrek, is dit een prima keuze.

Heb je de ambitie om je gloednieuwe dekbedovertrek zo goed mogelijk te houden? Keer het bedovertrek voor het wassen dan binnenstebuiten. De kleuren en het zachte laagje van het flanel zullen zo langere tijd goed blijven en dat is wel zo prettig!

Het is verstandig om na het wassen het dekbedovertrek direct goed uit te hangen om kreukels te voorkomen. Flanel kreukt vanuit zichzelf niet snel, je hoeft het eenmaal na goed uithangen dus niet te strijken!

Wat is flanel precies?

  • Flanel is gemaakt van katoen;
  • De stof werkt verwarmend en houdt de warmte goed vast;
  • Het is heerlijk zacht, waardoor je altijd in een zacht en tevens warm bed terecht komt;
  • Heb je het snel warm in bed? Kies dan eerder voor katoen of linnen.

Flanel is een zijdezacht materiaal voor een dekbedovertrek, om deze reden worden er ook bijvoorbeeld pyjama’s en badjassen van flanel gemaakt. Flanel wordt gemaakt van katoen, van van los gesponnen garen, de stof wordt aan het einde van het productieproces opgeruwd en wordt daarna dus flanel genoemd. Waarschijnlijk zul je nu denken, opgeruwd? Dan moet flanel wel erg stug aanvoelen, dit is grappig genoeg niet het geval. Flanel is juist een zeer zachte stof! Het voordeel van flanel is ook dat het prima ventileert en vocht opneemt.

De meeste mensen kiezen voor een dekbedovertrek van flanel als ze het snel koud hebben in bed, vanwege de zachte, opwarmende en warmtevasthoudende eigenschappen. Het is dan ook vooral in de winter raadzaam om voor flanel te gaan, in de zomer kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor microvezel, katoen of linnen. 

Welke maten flanellen dekbedovertrekken zijn er te koop?

Of je nu een lits jumeaux dekbedovertrek zoekt of een eenpersoons dekbedovertrek van flanel, dit materiaal is verkrijgbaar in alle maten. Filter op onze website eenvoudig op alle soorten formaten, een 1-persoons dekbedovertrek(140×200/220 cm), 2-persoons dekbedovertrek(200×200/220 cm) of lits-jumeaux (240×200/220 cm). Ook voor kinderen zijn flanellen dekbedovertrekken te koop, ondanks hier vaker met normaal katoen wordt gewerkt.